[Onderzoek] Ferdinand Nahima

Momenteel doe ik onderzoek naar Ferdinand Nahimana (links op de foto).

Ferdinand Nahimana was Professor geschiedenis aan de Nationale Universiteit van Rwanda, Minister van Informatie en (mede-) oprichter en finacier van Rwandese ‘haatradio’station RTLM (Radio Television Libre de Mille Collines).

Op 3 december 2003 werd hij op vijf punten, allen met betrekking tot de Rwandese genocide van 1994, veroordeeld door het Rwanda Tribunaal tot levenslange gevangenisstraf. Eind dit jaar dient zijn hoger beroep.

Op de foto (van de website van The Washington Times) staan Ferdinand Nahimana en Hassan Ngeze, beiden veroordeeld voor hun media-activiteiten tijdens de Genocide. (Klik op de foto voor het bijbehorende artikel van WT).

[zie hier voor het uiteidenlijke verslag van mijn onderzoek naar Nahimana]

Dossier: Rwanda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>