140 jaar Hindostaanse immigratie

Vandaag viert Suriname 140 jaar Hindostaanse immigratie.

Uit de West-Indiër van 8 juni 1873: “Met genoegen delen wij onzen lezers mede dat het schip Lalla Rookh, met koelies uit Brit. Indie, voor het fort Nw. Amsterdam is ten anker gekomen. Van de ingescheepte 380 immigranten, zijn op reis 11 overleden.”

Ansichtkaart 1902 (eigen collectie)

De Hindostanen kwamen na de afschaffing van de slavernij (1863) en het staatstoezicht (voormalige slaven moesten tot 1873 op de plantages blijven werken) als contractarbeiders naar Suriname om op de plantages te werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>